VRZA            Amsterdam-Amstelland

PI4ASD

gallery/vrza-full-color-logo-10perc

QSL-kaarten

 

Bij de VRZA afdeling Amsterdam-Amstelland kan je tijdens de bijeenkomsten QSL-kaarten ophalen of afgeven.

2019: maandag 4 maart, dinsdag 4 juni, woensdag 4 september en woensdag 4 december.

 

Enkele richtlijnen m.b.t. het inleveren van QSLkaarten.

NEDERLAND:

Kaarten bestemd voor amateurs/swl's binnen Nederland mogen ongesorteerd aangeboden worden. Het vermelden van de regionummers is niet meer nodig aangezien het DQB per call zelf uitzoekt waar de kaart naar toe moet.

BUITENLAND:

Kaarten voor het buitenland s.v.p. sorteren op prefix, te beginnen bij 0 t/m 9 en hierna A t/m Z. Dus alfabetisch alle landprefixen bij elkaar. Zorg altijd dat op de qslkaart de call van het station en/of qslmanager voor wie de kaart bestemd is in de rechterbovenhoek is vermeld. Wanneer het pakket wordt aangeboden aan de qslmanager dienen alle calls in de rechterbovenhoek duidelijk zichtbaar te zijn. Schrijf zeer duidelijk om goed het onderscheid te kunnen maken tussen bijvoorbeeld de letter U(niform) en V(ictor) of R(omeo) en K(ilo) of P(apa) en F(oxtrot) I(ndia) en L(ima). Zie bijv. het VERON vademecum. Hierin staan alle prefixen genoemd welke worden gebruikt en bij welk land deze horen.

Een vraag over QSL-kaarten? Stuur een bericht naar de QSL-manager... e-mailadres: qsl@pi4asd.nl.

Website Dutch QSL Bureau www.dutchqslbureau.nl

-

Geen tijd om de bijeenkomsten te bezoeken? Voor collega's uit Noord-Holland is het (voorlopig) mogelijk om QSL kaarten op te halen in Alkmaar (locatie: Omval Alkmaar, ring N242/N243). Stuur een e-mail naar het bestuur voor meer informatie pi4asd@vrza.nl.